Traditioner

Legetøjs-dag, første fredag i måneden

Traditioner

Legetøjs-dag i Børnehaven er den første fredag i hver måned. Der må medbringes et stk. legetøj uden lyd.

Bedsteblomster dag

Hvert år afholder vi ”bedsteblomster voksen ven dag” i maj måned. Hvert barn får lov til at invitere sine bedste voksen-venner med i børnehaven eller vuggestuen. Traditionen tro har barnets gæster en blomst eller plante med, som man planter sammen. Herefter er der lidt til at slukke tørsten og stille appetitten med.

Sommerfest

Vi afholder sommerfest hvert år i juni måned. Vi starter festen med fælles aktiviteter, hvor leg og bevægelse er i centrum. Herefter spiser vi aftensmad sammen. Hver familie medbringer en ret, som stilles på en fælles buffet.

Halloween

Traditioner

Hvert år den sidste søndag i oktober afholder Forældrebestyrelsen Halloween. Det foregår om eftermiddagen ved bålhytten bag Søllinge Kultur- og Fritidshus. Alle får et græskar fra Kernehusets egen produktion. Man medbringer selv lys og kniv. Forældrebestyrelsen sørger for kage, kakao og kaffe til en billig pris. Overskuddet går til børnenes hverdag.

Arbejdsdage

Vi har to arbejdsdage om året, hhv fredag i maj og fredag i september. Vi mødes kl. 16 til kl. 19. Som familie er man forpligtet til, at deltage i minimum én af de to arbejdsdage i Kernehuset. Jeres børn er velkommen under eget opsyn.
Her i disse Corona tider, vil arbejdsdagene bliver erstattet med ad-hoc opgaver, som vil komme på opslag gennem Facebook.

Forældremøde

Hvert år i april holder vi kombineret forældremøde og generalforsamling (Valgmøde). Vi starter sædvanligvis med valgmødet til Bestyrelsen og bagefter til Støtteforeningen (nyt tiltag). Herefter starter forældremødet, der som regel har et tema, hvor I har mulighed for at være medspillere og komme på banen med jeres tanker og ideer.

Julen

Traditioner

Besøg af nisserne Karla og Kalle

Hvert år til jul får vi besøg af nisserne Karla og Kalle, som tager med børnene hjem på skift.

Børnene får også en dagbog med, hvor familien skriver, hvad der er sket derhjemme, mens de har haft nissen på besøg. De har meget tit lavet nissedrillerier: Gjort mælken blå, gemt børnenes sko eller pakkekalender, trylle havregrynene om til mel — der kan ske alt muligt, når nisserne er på besøg. Det kan også være en fortælling om en helt almindelig dag hjemme. De små historier fra dagbøgerne bliver læst op næste dag til samling.

Julehygge/december

I løbet af december holder vi også altid julehygge for børn og forældre. Traditionens tro serverer vi julegløgg, saftevand og æbleskiver. December byder også på en børne julefrokost og et besøg i Søllinge Kirke.

Fastelavn

Traditioner

Hvert år til fastelavn klæder vi os ud, slår katten af tønden og slutter af med fastelavnsboller og saftevand. Forældre er meget velkomne til at deltage. Vi giver gerne en kop kaffe.